מרק עוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/12/2005 | 12:50 | מאת: מעיין

שלום רב, רציתי לדעת מה יש במרק עוף שכל הדיאטניות נגדו? מה לא בריא בו ומדוע לא כדאי להשתמש בו? ואם לא כדאי,אז מה במקום?? למשל, הכנת אורז/פתיתים אי אפשר בלי מרק עוף. אז מה כן?? תודה רבה על תשובתכם :)

31/12/2005 | 10:57 | מאת: דנה ויינר

שלום מעיין לדיאטניות אין התנגדות למרק עוף, אלא לאבקת מרק עוף המכילה כמויות גדולות של נתרן שמקורו מהתוסף מונוסודיום גלוטאמאט. זהו מרכיב במזון שמקורו במזרח הרחוק וידוע היום יותר על תופעות לוואי כתוצאה מצריכתו. היום ישנן חברות המשווקות אבקת מרק ללא תוספת מונוסודיום גלוטאמאט. במקום אבקת מרק עוף, אפשר להשתמש בכל התבלינים האחרים הקיימים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית