כבד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/12/2005 | 11:58 | מאת: לימור

שלום רב בילדותנו נתנו לנו המון כבד(עוף,בקר) ואמרו שזה ברזל ומאוד בריא! היום כבר אומרים שזה לא בריא זה חלק פנימי עם רעלים וכולסטרול... שאלתי היא האם אפשר להמשיך לאכול כבד וכמה??? בתודה מראש!

20/12/2005 | 18:16 | מאת: דנה ויינר

לימור שלום, כבד הינו אבר פנימי בעל תכולת ברזל, אבץ וויטמין B12 הגבוהה ביותר. הכבד הינו מקור טוב לכל אלו במצבי חסר. הבעיה העיקרית עם כבד שהוא בעל תכולת שומן וכולסטרול גבוהה מאוד. בעיית הרעלים אינה קשה, הואיל ומערכת העיכול מנטרלת חלק נרחב מהם. כעובדה לא קרה לנו כלום כתוצאה מאכילתו לאורך השנים. במידה ורמות השומנים בדם תקינות, ואינך סובלת מחסרים הנ"ל, המלצתי לרוב האנשים כי אין מקום לצרוך סוג מזון זה יותר מפעם עד פעמיים בחודש, אם בכלל. ישנם היום סוגי בשר איכותיים, רזים והיכולים להוות מקור לכל הויטמינים הנ"ל, כגון בשר הודו ובקר רזה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית