דיאטה להפסקת הכאבים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לאחר לידת בני הבכור (לפני חצי שנה) סבלתי מעצירות של שלושה ימים ולאחריה נוצרה לי פיסורה (חתך בפי הטבעת) ככל הנראה מלחץ מהלידה והעצירות שלאחריה. במשך חודשים סבלתי מכאבי תופת ונאלצתי להשתמש באופן קבוע בכדורים משלשלים ומשככי כאבים. כעת, בשלושת החודשים האחרונים, מצבי הוטב על אף שאני עדיין נוטלת חומר משלשל (שמן פראפין) וחוששת להפסיק את השימוש אני מחפשת דיאטה מזינה שתאפשר לי להימנע מעצירות ואולי אף לשמור על משקלי הנוכחי. לפני הלידה אכלתי בצורה לא מסודרת. אני מכורה לבצקים ומתקשה לבצע דיאטות, כמו שאני קוראת על נשים אחרות שמבצעות, שכוללות רק סלטים וגבינות. אני זקוקה להרבה יותר (כולל מאפים) כדי לא להיות רעבה כל היום. המליצו לי לאכול אוכל עשיר בסיבים אך אני לא בטוחה בדיוק במה מדובר והאם אוכל גם לשמור על הגיזרה ולא רק על הבריאות בדיאטה מסוג זה.
שלום לך! מצבך מורכב מכדי לתת לו מענה באינטרנט. עלייך לפנות למרפאת גסטרואנטרלוגיה (תוכלי למצוא כזו באתר של רמב"ם) ולקבל טיפול משולב של רופא ודיאטנית. הטיפול אמור להעביר אותך לחומרים מרככי צואה הפועלים באופן מתון שאינו גורם להתרגלות או חו"ח לעצלות מעיים. במקביל תקבלי הנחיות ברורות לתפריט המתאים למצבך. בברכה, נועה