הפירות עתירי סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/08/2005 | 01:51 | מאת: שרי

שלום לתזונאי/ת, ברכות לצוות התזונאי על פועלכם הרב והמקצועי לתועלת הפונים בפורום. יישר כוח ! בעידן הטכנולוגיה המתקדמת "התברכנו" בשפע פרי וירק מהונדסים כמוהם, לא ידענו בעבר. אפשר למכרם כיום לפי סוג,מידה, צבע ורכות; קטן, בינוי עד ענקי XL . בשם ההורמונים והצבע. על כולם מנצחת רמת מתיקות גבוהה מהרגיל. בפרט בענבים, בטטות, גזר. מדאיג ! מחד, מומלץ להרבות באכילת מיגוון פירות וירקות מאידך, הם עתירי סוכר, לבד מרכיבים מהונדסים לתוחלת חיי מדף ארוכים, גודל ויופי צבעוני. אכילת מיגוון פירות בפרט ענבים, מעלה בלי ספק את רמות הסוכר בדם ואז מה..? גם אם פרי אחד ביום ומכל סוג, כמומלץ. שלא לדבר על חולי סוכרת, עליהם ודאי אסורה אכילת פירות בנוסחה המודרנית. אני נוהגת לאכול פירות ו/או לשתות מיצי פרי עם בוקר ו/או בין הארוחות. לעולם לא כקינוח. עם זאת, אכילת ענבים גורמת לי לתחושת מלאות ונפיחות.כך גם מילון לבד, אבטיח לכשעצמו או אפילו תפוח. שלא לדבר על מה שעושים לי הגוייבה, השום, הבצל וכמוהם. כן/לא לאכול ומכל סוג ? תודה רבה .

15/08/2005 | 22:17 | מאת: ליטל להב

שלום שרי כתבת כאן מספר אמירות וקביעות לגבי פירות וירקות, שאם חלקן איני מסכימה, וחלקן אינן מדויקות. נכון הוא כי הפירות מכילים מה שנקרא "סוכר פשוט", המעלה את רמת הסוכר בדם באופן זמני, אך כשאדם אינו סובל מסכרת, אין כל בעיה או נזק עם עליה זו. בתגובה מפריש הלבלב אינסולין, אשר מפנה את הסוכר הזה מהדם, ורמת הגלוקוז חוזרת לנורמה. גם חולי סכרת אינם מוגבלים לחלוטין באכילת פירות, רק שבמקרה כזה, ישנה הגבלה כמותית של מספר מנות הפרי ליום (ומנת הפרי מוגדרת היטב כמותית, כלומר לא רק "ענבים" אלא "עשרה ענבים" לדוגמא), כמו גם העיתוי בו נאכלים הפירות (בהתאם לזמני הארוחות ולטיפול התרופתי), וההרכב הכולל של הארוחה. לגבייך, הבנתי (?) כי אינך סובלת מסכרת, וכי בעייתך עם הפירות וירקות ספציפיים גורמת לתחושת מלאות ונפיחות. יתכן ומדובר ברגישות אישית, אינדוודואלית. זה בהחלט קיים, אך לא נראה לי שיש קשר ישיר לעניין ההנדסה הגנטית. בדרך של אלימינציה, נסי לאתר מה עושה לך טוב ומה לא. בברכה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית