קקאו וסידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לשאול ולדעת האם זה נכון שהקקאו בתוך השוקו, במעדני החלב, בגלידות, ובדגני הבוקר אכן מונע מהסידן להקלט בגופנו? האם אין למוצרים אלו ערך בריאותי לנו ולילדנו?
לפי מה שאני שמעתי מאיזה פרופ' באוניברסיטה אז הקקאו כבר תפוס באיזושהי חומצה( לא זוכרת את שמה) ולכן לא מונע ספיגת סידן. אשמח לקבל אישור מהדיאטניות.... נ.ב. אל תשכחי שבכל המעדנים וכו' יש המון סוכר שזה קטע מזיק בפני עצמו...
ליאת שלום מוצרי חלב למינהם המכילים אבקת קקאו, אכן מפריעים לספיגת סידן (שימי לב, מפריעים ולא מונעים לחלוטין), בגלל שהם מכילים חומצות כמו אוקסלאט ופיטאט. יחד עם זאת, המסקנה שאין להם כל ערך תזונתי בוודאי שאינה נכונה. הם מספקים סידן, ברזל, סיבים תזונתיים (חלק מדגני הבוקר לפחות), אנרגיה זמינה,חלבון איכותי וכיוצא בזאת. אני מסכימה עם שני כי יש להעדיף כמובן מוצרי חלב שאינם מכילים כמות רבה של סוכר, ולבחור דגני בוקר כמו ברנפלקס ולא אחרים המצופים בסוכר, ומעובדים מדי. בברכה-ליטל