תזונה דלת תאית במחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/05/2005 | 23:19 | מאת: חני

אני בת 20 ומאובחנת זה שנתיים כובלת מקרוהן. עברתי ניתוח לפני שנה וחצי ומאז אני מטופלת בדיאטה דלת תאיתורבת חלבון וויטמינים, ומצבי ב"ה טוב מאוד למעט שלשולים אחת לחודש, חודש וחצי. הבעיה שלי היא שאני משמינה מאוד מאוד. בתקופה בה המחלה החריפה, ירדתי כ20 קילו ומאז עליתי אותם בחזרה, ועוד קצת. התפריט שלי מורכב מדברים כמו: אורז, לחם, בשר, דגים ביצים, בננות, אבוקדו, שוקולד, גזר וקישוא מבושלים וזהו. המצס ססדיקות שלי מעולה מבחינת הויטמינים וכו', והרופאים מאוד מרוצים, אבל אני כל כך לא מרוצה צאיך שאני נראת, אני כבר 70 קילו ואינני כ"כ גבוהה. אינני יכולה לאכול ירקות ואינני יכולה לשחק הרבה עם המאכלים שלי, וחוץ מזה שאני תמיד נשארת רעבה. אולי תוכלו לתת לי עצות איך בתוך התפריט שלי ניתן לרזות ולהראות טוב? אודה לכם מאוד על מתן עזרה.

24/05/2005 | 10:44 | מאת: ליטל להב

שלום חני. דיאטה דלת סיבים (לא רק צלולוז) היא דיאטה זמנית במחלת קרוהן ונחוצה רק כאשר המחלה פעילה. במידה והמחלה אינה פעילה ממליצים דווקא על דיאטה עשירה בסיבים. כמו כן, לא ציינת אם את מטופלת בסטרואידים שהטיפול בהם יכול להיות מלווה בעליה במשקל. בגלל שהמצב מורכב ואנו לא נותנות יעוץ אישי באינטרנט, אני ממליצה בחום לפנות ליעוץ אישי אצל דיאטנית. בברכה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית