שאלה ל-GUBI
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
GUBI קראתי את ההערות שלך לגבי הסכנות בצריכת מוצרי סויה, ויש לי אליך מספר שאלות האם זה תקף ל- 1. חלב סויה העשוי מסויה אורגנית. 2. פתיתי בוקר העשויים מחלבון סויה. 3. גלולות של ISOFLAVONES תודה
הי שלומית, צריכה של מוצרי סויה אורגניים מבטיח כי הם לא יוצרו מפולי סויה שעברו הנדסה גנטית, מה שמכונה GM. אולם עובדה זו לא מצליחה עדיין להפטר לחלוטין מהרעלנים כמו הפיטטים (חומצה פיטית) שגם סויה אורגנית מכילה. מהם ניתן להיפטר רק באמצעות תהליך ההתססה. לכן תזונאים ומרפאים הוליסטיים רבים ממליצים לצרוך את אותם מוצרי סויה שעברו התססה כמו: רוטב TAMMARI, רוטב סויה, טמפה, מיסו, נאטו או חלב סויה שמצוין עליו כי עבר התססה. לחולים במחלות כרוניות, ובמיוחד לחולי סרטן ולאנשים עם בעיות במערכת העכול לא מומלץ לצרוך מוצרי סויה שלא עברו התססה. בין היתר, לחולי סרטן למשל גם לא מומלץ לצרוך רוטב סויה או תמרי בגלל תכולה גבוהה של נתרן. להשתדל למצוא בחנויות שמוכרות מצרכים מהמזרח הרחוק רטבים אלה עם תכולת נתרן מופחתת. לגבי גלולות איסופלאבון לא צריכה לדעתי להיות בעיה. אני למשל מאד ממליץ על פיטואסטרוגנים מסוג ליגנן שמשיגים באמצעות אכילת זרעוני פשתן טחונים. אני אישית משתמש יום יום בזרעונים טחונים+שמן פשתן+יוגורט עיזים (חלבון עתיר גפרית) כל זה אני שם בגרנולה תוצרת בית שאנו אופים ולזה מוסיפים מעט פירות עונה ומעט דבש או סילאן. ממממ... אני מתחיל להיות רעב רק מלחשוב על זה. נ.ב - מצטער שלא קבלת תשובה מוקדם יותר, פשוט רק היום נתקלתי בשאלתך.