גבינה צהובה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/05/2003 | 00:32 | מאת: רוני

לאחרונה יצא לשוק מוצר חדש - גבינה צהובה ללא כולסטרול. רציתי לדעת האם התחליפים שהכניסו לגבינה צהובה ללא כולסטרול בריאים. כלומר האם אנשים צעירים ובריאים שלא סובלים מעודף כולסטרול רצוי שיאכלו גבינה צהובה ללא כולסטרול או שהחומרים שהכניסו לה מזיקים אף יותר מכולסטרול? תודה

30/05/2003 | 09:27 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

רוני שלום עדין לא יצא לי לראות את הגבינה הזו ואת הרכבה. מה שעלה לי בראש ברגע שראיתי את הפרסומת היא השאלה: "טוב אולי אין בה כולסטרול, אך מה היא כמות השומן הרווי המצוי בגבינה זו?". כידוע אנו חוששים מכולסטרול, אך צריכים לשים לב גם לכמות השומן הרווי, שמזיק לא פחות מהכולסטרול. לפי הפרסומת הגבינה עשויה משמן חמניות (משהו שהיה כתוב בקטן בתחתית התמונה). השאלה היא באיזו דרך הפכו את השמן הנוזלי למוצק? משום שהיום ידוע למשל שתהליך הפיכת השמן הנוזלי למוצק כמו במרגרינה יוצר חומצות שומן המזיקות ללב ולכלי הדם. או אולי השתמשו בטכניקה אחרת כמו ב"ויקול" שבנתים נחשבת לטובה ולא מזיקה ? כך שגם לנו הדבר עדין לא ברור יתכן ובהמשך נקבל פרטים נוספים. באופן עקרוני הכולסטרול שוקע בדפנות כלי הדם שלנו כבר מגיל צעיר, כך שתזונה מאוזנת יותר, דלה בכולסטרול ושומן רווי היא ההמלצה לבריאות תקינה כבר מגיל צעיר. כידוע הרגלים שרכשנו בצעירותנו קשה לשנותם בגיל המבוגר. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית