עיכול חלבונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/04/2003 | 12:57 | מאת: קרן

שלום רציתי לדעת האם חלבון דנטורטיבי הוא בעל ערך תזונטי שונה מאשר חלבון שלא עבר דנטורציה והאם הוא פחות זמין לניצול תאי הגוף? לצורך המחשה,איך יותר כדאי לאכול את חלבון הביצה -כמו שהוא,או בתור חביתה או ביצה קשה תודה מראש

21/04/2003 | 15:50 | מאת: דנה ויינר

קרן שלום, תהליך הדנטורציה משנה את המבנה המרחבי של החלבון. החלבון מורכב מחומצות אמינו. המבנה שלהן אינו משתנה בתהליך החימום והן אף זמינות יותר לגוף כאשר יש פירוק חלקי של החלבון. כמו כן באכילת חלבון, כבר בקיבה מתבצע תהליך של פירוק חלקי של החלבון לאבני הבניין שלו על מנת שיהיו זמינים יותר לספיגה בהמשך מערכת העיכול. אין כל הבדל בערך התזונתי בין חלבון שעבר דנטורציה לבין זה שלא. באשר לשאלתך על הביצה, עדיף בכל מקרה לאכול ביצה מוכנה על פני ביצה "חיה" בשל הסכנה בזיהום בחיידק הסלמונלה. בברכה,דנה

21/04/2003 | 16:15 | מאת: עדי

אמינוגן - http://www.herbalife.com/us/shared/products/Prod/USA1009a_Aminogen.asp דף מוצר - herbalife.com/us/pdf/Fact_Sheets/Inner_Nutrition/39855US_Aminogen_FCT_page13.pdf

21/04/2003 | 19:23 | מאת: קרן

מנהלי פורום תזונה קלינית