עיכול חלבונים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רציתי לדעת האם חלבון דנטורטיבי הוא בעל ערך תזונטי שונה מאשר חלבון שלא עבר דנטורציה והאם הוא פחות זמין לניצול תאי הגוף? לצורך המחשה,איך יותר כדאי לאכול את חלבון הביצה -כמו שהוא,או בתור חביתה או ביצה קשה תודה מראש
קרן שלום, תהליך הדנטורציה משנה את המבנה המרחבי של החלבון. החלבון מורכב מחומצות אמינו. המבנה שלהן אינו משתנה בתהליך החימום והן אף זמינות יותר לגוף כאשר יש פירוק חלקי של החלבון. כמו כן באכילת חלבון, כבר בקיבה מתבצע תהליך של פירוק חלקי של החלבון לאבני הבניין שלו על מנת שיהיו זמינים יותר לספיגה בהמשך מערכת העיכול. אין כל הבדל בערך התזונתי בין חלבון שעבר דנטורציה לבין זה שלא. באשר לשאלתך על הביצה, עדיף בכל מקרה לאכול ביצה מוכנה על פני ביצה "חיה" בשל הסכנה בזיהום בחיידק הסלמונלה. בברכה,דנה
אמינוגן - http://www.herbalife.com/us/shared/products/Prod/USA1009a_Aminogen.asp דף מוצר - herbalife.com/us/pdf/Fact_Sheets/Inner_Nutrition/39855US_Aminogen_FCT_page13.pdf