corn flakes
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ברצוני לדעת באם יש סיכונים באכילת קורן-פלייקס. יש הטוענים שבתהליך ייצור המוצר משתמשים בחומצות המעלות את הסיכון לחלות בסרטן. האם יש אמת הטענות אלו, והאם אוכל לקבל הפנייה למאמרים בנושא? בברכה לי
לי שלום, כבר דנו בעבר בנושא זה. בתהליך חימום של פחמימות נוצר חומר הנקרא אקריל אמיד שנמצא כחומר מסרטן ברמות גבוהות בחולדות אך טרם הוכח הנושא בבני אדם. נכון לעכשיו אין המלצה חד משמעית בנושא. ההמלצה נשארת בעינה, כלומר אכילה מגוונת מכלל קבוצות המזון, גם פחמימות טריות וגם כאלו שעברו תהליך חימום כזה או אחר. לחומר נוסף תוכלי לחפש במנועי חיפוש אחרים בשם אקריל אמיד. בברכה,דנה