שמן דגים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/03/2003 | 15:05 | מאת: עומר

שלום! רציתי לדעת מהו ה-DHA שבשמן הדגים. כמו כן, רציתי לדעת מה הכמות של אומגה 3 (או שמו דגים) שנמצאת בקופסת שימורים אחת של טונה. דבר אחרון, האם ידוע על חומרים טבעיים נוגדי דלקת נוספים שקיימים וכדאי לקחת (חולה קרוהן).

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2003 | 20:16 | מאת: דנה ויינר

עומר שלום, אומגה 3 הינה קבוצה של חומצות שומן רב בלתי רוויות, אשר DHA הינה אחת מהן, והיא המומלצת כחומר הפעיל האנטי דלקתי. ניתן להשיג DHA מהמזון , אך לא בכמויות המומלצות לחולי קרוהן, מכאן ההמלצה לקחת תוסף או ע"י כדורים מרוכזים של שמן דגים או ע"י שתיית שמן דגים. דגי ים צפוניים, בהם הטונה, המקרל, הסרדינים, הסלמון, מכילים תכולה גבוהה מאוד של אומגה 3 ובייחוד את חומצת השומן DHA, אך מדובר בדגים טריים שלא עברו תהליך שימור, בייחוד כאשר מדובר בשימור בשמן צמחי. לכן טונה בקופסת שימורים אינה מכילה כמעט את חומצות השומן הרצויות. ההמלצה לגביך היא, ליטול את התוסף, ובאשר למזון, להעשיר את התפריט במזונות עתירי אומגה 3. נכון להיום אין מידע לגבי מזונות נוספים המשפיעים במידה דומה. כאשר מידע זה יבוא לידינו, נביא אותו בפניך . ומכאן ההמלצה להמשיך ולהיות בקשר עם הדיאטנית המטפלת. בברכה, נעה ודנה

מנהלי פורום תזונה קלינית