ברזל ו-B12 לדיאטניות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לדיאטניות שלום, בשמן האחרון נתקלתי מספר פעמים בהמלצותיכם לאכול בשר בעיקר בקר לצורך מניעת חוסר בברזל ו-B12. קודם כל בכתבת השער המפורסמת היום באתר בנושא סרטן המעי הגס מומלץ חד משמעית להמעיט בבשר בקר כדי למנוע את המחלה. לכן לא ברורה לי כל כך המלצותיכם לאכול בשר בקר. בכל מקרה רציתי לשאול האם לא ניתן להסתפק באכילת גבינות, ביצים, וטונה ורק לעיתים רחוקות יותר עוף ובשר? אשמח לשמוע תגובתיכם, בברכה, שי
נדמה לי שבכבד עוף יש הכי הרבה B12 וברזל אבל גם איברים פנימיים לא מומלצים לאכילה בשל חשש מסרטן המעי הגס. האם זה נכון?
רביב בכבד עוף ואברים פנימיים יש B12 וברזל יותר מסוגי בשר אחרים. בקשר לשאר שאלתך תוכל למצוא תשובה בתשובות שניתנו לשי ב 19/3 ולרביב ב 13/3 . נועה
שי שלום קראתי גם אני את הכתבה שבדף הפתיחה ואיני חושבת שהיא עומדת בסתירה לדברים שאנו כותבות פה. גם בכתבה וגם צוות הדיאטנים באתר זה ממליצים על צריכה מאוזנת של כל מרכיבי המזון. צריכה עודפת של קלוריות או מרכיב מזון אחר כגון שומן בהחלט אינה מומלצת ועשוי כפי שצויין להגביר סיכון לסרטן המעי הגס לדוגמא, אך גם לעודף שומנים בדם ומחלות לב. צריכה של בשר אדום (בקר) יכולה להעשות כל עוד היא נעשת במידה ( גיוון סוגי הבשר שאנו צורכים גם לעוף הודו ודגים), וכל עוד אנו בוחרים את החלקים הרזים יותר דלי השומן. בקשר לחלק השני של שאלתך ישנה תשובה באתר, מספר דפים אחורה, שניתנה לרביב ב 13/3 ועוסקת באותם הדברים שהזכרת. נועה
לשי ורביב, הפתרון הפשוט של עשרות אלפי צמחונים / טבעונים בארץ לנושא B12 הוא כדורים למציצה. גם לנושא הברזל יש פתרונות טבעיים. צריך לבדוק אם בכלל חסר ברזל. מאד לא מומלץ לצרוך בשר בקר בעיקר בהקשר של מניעת סרטן ומחלות אחרות. אני מצרף בזאת קטע קטן ממחקר רציני שפורסם בדצמבר 1998 בעתון הרפואי היוקרתי BMJ (british medical journal). המחקר סוקר את הגורם התזונתיים לסרטן ובשר בקר חשוד במעורבות במספר סוגים של סרטן. בתרגום חופשי: הקרן העולמית למחקר הסרטן ממליצה שאם בכל זאת חייבים לצרוך בשר אדום - לא לצרוך יותר מ 80 גרם ביום. מחלקת הבריאות ממליצה לאנשים הצורכים יותר מ 140 גרם ביום להפחית את הכמות. אשמח לשלוח עותק המחקר לכל המעוניין 5 The World Cancer Research Fund's report has recommended that "If eaten at all, red meat [should] provide less than 10% of total energy" on average. The advice to individuals was "limit intake of red meat to less than 80 g daily." The quantitative basis for the recommendation to restrict intake to 80g per day is not given.5 The Department of Health has advised that consumption of red and processed meat should not rise and that people who are consuming high levelsmore than 14 portions a week (140 g cooked weight per day)