בשר בקר וכבש
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, האם בבשר כבש יש בערך אותה הכמות של ברזל B12 ואבץ כמו שיש בבשר בקר והאם הוא יכול להיות תחליף לבשר בקר, במידה ולא לוקחים בחשבון את נושא השומן (יש לי רמות נמוכות מאד של שומנים בדם).
דני שלום! בשר הוא מרכיב חשוב בתפריט, כספק של המרכיבים אותם ציינת. סוגי הבשר הקיימים (בקר, כבש, דגים, הודו ועוף) הם בעלי רמות מגוונות של ערכי ברזל וכדומה אך כולם דומים אחד לשני באופן יחסי ושונים מקבוצות מזון אחרות. כדאי לגוון ולאכול מכל הסוגים מכמה סיבות: א. לא לאכול רק מהדלים במרכיבים אלו (הודו ועוף). ב. לא לאכול רק כאלו בעלי תכולת שומן גבוהה (כבש ובקר). ג. להנות גם מיתרונות הדגים (חומצות שומן מסוג אומגה 3). לשאלתך, בכבש יש בין 80%-70 ברזל, אבץ וויטמין B12 מתכולתם בבקר. נועה