יחס תזונה לתורשה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/03/2003 | 13:52 | מאת: מיכל

מהם האחוזים המקסימליים שתזונה נכונה יכולה להוריד ברמת הכולסטרול?

לקריאה נוספת והעמקה
11/03/2003 | 15:29 | מאת: דנה ויינר

מיכל שלום, לצערנו בתחום הרפואה והתזונה אין מספרים מדוייקים ובייחוד לא בתחום זה. אנו יודעים כי כמות הכולסטרול בגוף כ - 1/3 מקורו במזון והשאר בייצור כבדי. גם הייצור הכבדי תלוי במזון,כלומר תכולה גבוהה של שומן רווי בתפריט יכולה להביא לעליה בכולסטרול. ובכל זאת, לא לכל האנשים הסובלים מעודף משקל ואוכלים הרבה שומן רווי יש בהכרח כולסטרול גבוה. ישנם גורמים נוספים המשפיעים על רמות כולסטרול, כמו תורשה, תרופות וטיפולים. יש להסתכל על כולסטרול כבעיה מטאבולית של הגוף, שניתן ע"י תזונה נכונה למנוע החמרה של המצב, ובחלק מן המקרים גם להטבה במצב, אך אין דרך ממשית לדעת מי יגיב לטיפול תזונתי ומי לא, פרט לאלו הידועים עם הסטוריה משפחתית חד משמעית. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית