רגישות ללקטוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, לפני מספר ימים נודע לי, לאחר בדיקת רגישות, שאני רגישה ללקטוז ברמה גבוהה (רכוז המימן ההתחלתי היה 6 ובסיום הבדיקה - 106), ידוע לי שביוגורט ובקוטג'יש מעט לקטוז, תוכלי לאמר לי באילו מוצרי גבינה נוספים יש כמות מועטה של לקטוז, ובכלל אם בשל רמת הרגישות שממנה אני סובלת - עפ"י הבדיקה , מוטב שלא אצרוך בכלל לקטוז? תודה מראש
שיר - לי שלום ישנם מקרים בהם גם אנשים הרגישים ללקטוז מסוגלים לצרוך כמות מסויימת ביום (המשתווה לזו שבשתי כוסות חלב) וזאת בתנאי שהאכילה היא ביחד עם ארוחה וכמות הלקטוז בבת אחת לא עולה על זו שבכוס חלב אחת (כ 10 גר'). מוצרי חלב המספקים כ 10 גר' לקטוז הם: כוס חלב, שנים ורבע גבעי יוגורט, כגביע ורבע גבינה לבנה, עד שנים וחצי גביעי קוטג', עד גביע ורבע גבינה צפתית 5% , עד 5 כוסות חלב. גבינות צהובות לא הגבלה. גבינות עיזים גם הן מכילות פחות לקטוז. הצעתי לך: מאחר ואת הכמות שאת מסוגלת ליצרוך צריך לנסות ולקבוע על סמך הנסיון, כדאי להתחיל עם כמויות קטנות ובמידה והכמות נסבלת להגדילה בהדרגה. כדאי להקפיד על שילוב המזון מכיל הלקוז עם מזונות אחרים בארוחה. כמו כן לבחון כל סוג מזון בנפרד ולא להכליל מיוגורט לגבי גבינת קוטג' וכדומה. כמו כן כדאי לנסות מעדנים וממרחים על בסיס סויה או טופו כמקור לסידן במידה ואינך מצליחה ליצרוך מזונות מקבוצת החלב בכלל או מעט מידי. דיאטנית בקופת חולים תוכל להמליץ לך על תחליפים נוספים או פתרונות אחרים ולהשלים את התפריט מבחינה תזונתית במידה ואינך מסתדרת בכלל עם מוצרי החלב לכן מומלץ לפנות לייעוץ. בהצלחה נועה
תודה על התשובה המקיפה