טונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בתקופה האחרונה אני אוכלת הרבה מאוד טונה בשמן זית של ויליגר. שאלתי האם זה מזיק בגלל שזו טונה משומרת ובכלל האם יש סיכון לאכול כל דג טונה בשל כמות הכספית שעלולה להימצא בו?
רונית שלום, אחלק את שאלתך לשניים : ראשית נדבר על שימורים באופן כללי : שימורים לרוב מכילים כמות גבוהה של מלח ו/או סוכר ו/או חומרים משמרים אחרים טבעיים וסינטטיים. הואיל ואף אחד מן המוזכרים לעיל אינו בריא כאשר מגיע בכמות גדולה, אין להפריז בצריכת שימורים באופן כללי. טונה משומרת היא ככל מוצר משומר, מאבדת חלק מערכיה התזונתיים בתהליך החימום והעיבוד, ותמיד מומלץ לצרוך את המזון הטרי. באשר לכספית. לאחרונה התפרסמו פרסומים רבים באשר לתכולת הכספית בדגי ים. התכולה משתנה מאזור לאזור ומסוגי דגים לפי מקורם. אין אנו יכולים היום לדעת מהי כמות הכספית בכל דג ודג טרי או משומר. לדאבוני, בכל מזון שנחליט לאכול ימצאו איזה גורם מזיק, לכן גישתי היא אכול מכל דבר, אך בכמות מבוקרת, גוון מזונך וצרוך מכל קבוצות המזון וגוון גם בתוך הקבוצה עצמה. בברכה, דנה