לחם חיטה מלאה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/01/2003 | 10:01 | מאת: דוד

שמתי לב שכאשר אני אוכל לחם בריאות מחיטה מלאה עם סוגי דגנים שונים, זה מזרז את פעילות המעיים וגורם ליציאה נוספת ביום. הדבר גורם לי לחולשה והרגשה לא טובה. מה התפקיד של הסיבים התזונתיים והאם באמת הם יכולים לגרום לתופעה הנ"ל? האם כדאי לי לוותר על לחם מחיטה מלאה (אשר לכאורה הינו דבר בריא אבל במקרה שלי נראה לי שהוא מפריע)?

23/01/2003 | 14:00 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

דוד שלום לחם מחיטה מלאה, עם סוגי דגנים שונים שונה מהלחם הפשוט בכמות הסיביים התזונתיים שבו. סיבים תזונתיים הם סוג של פחממות (רב סוכר), שהגוף אינו מפרק. בד"כ אנו ממליצים על לחם מחיטה מלאה ומוצרים אחרים המכילים סיבים תזונתיים בכמות של כ 30 גר' יום כחלק מהרגלי תזונה נכונה ומשום שלסיבים חשיבות בהסדרת תנועתיות מערכת העיכול (שיפור כמות היציאות למשל לסובלים מעצירות), כמו כן הם תורמים להורדת רמות הכולסטרול בדם ויש להם חשיבות גם אצל חולי סכרת. משאלתך לא ברור מה היא צריכת הסיבים היומית, האם אתה מרבה במזונות אלו? יתכן כי עברת את המינון המומלץ וצריכה גבוהה מידי תורמת ליציאות הרבות. בכל מקרה תנסה לשנות את סוג הלחם לאחר ותראה מה קורה. בהצלחה נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית