מדוע שמנים מסוימים גורמים לי לפצעים שומניים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב כל פעם שאני אוכלת שמן דגים, גרעיני פשתן טחונים, אגוזי מלך, גרעיני דלעת- לאחר 1-3 ימים יוצאים לי פצעים שומניים תת-עוריים בפנים. אני בטוחה בקולרציה הזו- כי עקבתי אחריה כבר שנה. אילו סיבות יכולות להיות לכך? למשל, האם יתכן ואיני מעכלת שומן מהסוג הזה? האם לשומן מהסוג הזה יש אנזים מיוחד? שמן זית, ושאר שמנים צמחיים, אבוקדו, חמאה וכו', לא גורמים לי לזה. נטע
לנטע שלום רב, התיאור שלך מפורט יפה אך חסר לי נתון נוסף, והוא האופן בו את צורכת את השומנים הבעייתיים לך, שכן שמנים אלו נוטים להתחמצן די מהר, שלא לדבר על קלייה שלהם. בנוסף רצוי שתביני שגם עודף של שומנים טובים אינו רצוי ועלול לגרום לתופעות האמורות, לכן חשוב שתפני לתזונאי קליני על מנת לקבל ייעוץ הולם. ניתן לפניות אלי לטל': 055-218965.