סויה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב האם חלבון סויה מהווה מקור לחלבון מלא המספק את כל חומצות האמינו החיוניות?ברוב המקומות קראתי שכן אך יש תזונאים שטוענים שהוא לא מלא...יש תשובה חד משמעית? תודה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום גל, כפי שאמרת, יש חילוקי דעות בנושא, שכן יש כמה דרכים להסתכל על חלבון ועל איכותו הביולוגית. ויש הבדל בין נוכחות כל ח.א. החיוניות לבין זמינותם לגוף. אז יש הטוענים שסויה חסרה באופן חלקי מתיונין וחלק טוענים שגם אם קיימת הזמינות נמוכה יותר, נניח בהשוואה לביצה או מי גבינה. בכל מקרה אנחנו אוכלים חלבונים מהרבה מקורות, כך שגם אם סויה אינה חלבון מלא במלוא מובן המילה, אכילה של מזונות אחרים, כגון דגנים, תשלים את החסר. בברכה,דנה