סיבים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/03/2014 | 09:15 | מאת: נועם

שלום דנה אני מביא ציתות ממאמר סיבים מסיסים ובלתי מסיסים מפחיתים ספיגה של מזון, צמחים ותרופות (2). לדוגמה, Plantago psyllium, סובין של חיטה, סובין של שבולת שועל ורבים אחרים. טאנינים קושרים חלבונים ומרכיבים אחרים ומפחיתים ספיגה. הם מצויים בפירות, בתבלינים ובמשקאות, כגון, תה. הראו בניסוי קליני שאצל אנשים שלקחו lovastatin ביחד עם פקטין או סובין שבולת שועל היתה עליה ברמה של LDL- low density lipoprotein. רמת LDL חזרה לנורמלי לאחר שהפסיקו לקחת את הסיבים כתוספי מזון (3) סוף ציתות אינני לוקי תרופות שאלתי...אולי ההמלצה לצרוך עד 35 גר' סיבים מוגזמת וצריך להמעיט בצריכתם ואם לא ,אז למה? תודה נועם

לקריאה נוספת והעמקה
16/03/2014 | 14:38 | מאת: דנה ויינר

שלום נועם, הסיבה לעליה אצלם כי התרופה לא נספגה, ולא בגלל הסיבים עצמם. זוהי דרך הפוכה לראות את המצב. כי אם האנשים היו צורכים סיבים בכמות נאותה, לא היו צריכים לקחת תרופות מלכתחילה. יש מספיק מחקרים שתומכים בסיבים תזונתיים, לא רק לאיזון סוכרת ושומנים בדם, אלא גם למניעת מחלות שונות כגון סרטן ועוד. אין צורך ב-35 גר' ליום 25 גר' ליממה בהחלט יספק. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית