ידיים צהובות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/03/2014 | 00:11 | מאת: דנה

שלום רב אני בת 40. בחצי שנה האחרונה השלתי 20 ק"ג בדיאטה מבוקרת. אכלתי כמעט מידי יום מרק ירקות שמכיל הרבה גזר (6 גזרים בסיר), דלעת (בערך קילו לסיר)וקישואים. אני אוכלת המון ירקות כל יום - בעיקר פלפל אדום ומלפפון (בערך 2-3 ביום), אך גם חסה עגבניות וכו'. בשבועיים האחרונים השתדלתי לא לאכול גזר ודלעת. הפחתתי באופן משמעותי את הכמות ואני כמעט ולא אוכלת אותם מכיון שהעירו לי שיש לי ידיים צהובות. ואכן הן צהובות ביחס לאחרים. שאלתי - האם זה יכול לנבוע רק מאכילת כתומים או שיש עוד סיבות? כמה זמן עלי להפסיק לאכול כתומים כדי לראות שינוי בצבע היד? ומה הכמות המותרת של אכילת כתומים או ירקות בכלל... תודה רבה דנה

09/03/2014 | 12:31 | מאת: דנה ויינר

שלום דנה, גם עלים ירוקים גורמים לתופעה זו כמו פטרוזיליה ושמיר. זאת הסיבה קרוב לוודאי, אין לכך משמעות קלינית, רק צבע. אין כמות מותרת או ידועה. וזה לוקח שבועות עד חודשים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית