הנבטה וחלבון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם יש הוכחה מדעית לכך שבמידה ומנביטים קיטניות אשר כידוע עשירות בחלבון ונהנפכות בהנבטה לירק, עדיין כמות החלבון נשארת באותה רמה? יש טיעונים על זמינות ביולוגית טובה יותר אולם קשה לאמת או להפריך טענה זו. אותי מדאיג כמות החלבון בקיטניות , לפני אחרי הנבטה-- האם הן שוות או שוות ערך? בתודה
שלום שאול, אז מסתבר שזה אכן נבדק. מעבירה לך קישור למאמר באדיבותה של נעה לייטרר דיאטנית הפורום : http://www.pfigueiredo.org/Bro22.pdf סיכום שלו : מה שבעיקר משתנה בעקבות הנבטה אינו כמותי אלא עליה בזמינות ביולוגית של החלבונים, הברזל , הבידן, בעיקר בזכות ירידה משמעותית בחומצה פיטית וטנינים שמעכבים ספיגה של ברזל וסידן. כמובן שמדובר בניסוי חוץ גופי, ואין מכך להסיק שזה יקרה גם ברמת ספיגה במערכת העיכול. בברכה,דנה
דנה ונעה --- תודה רבה . ממש חפשתי מאמר מחקרי כזה. מה הכוונה במושג Dehulle או dehuling אני משער שזוהי פעולת קילוף??? אולם מה בדיוק מקלפים? את הקליפה שתמיד אומרים לנו שהיא מכילה חומרי תזונה מעולים? בתודה