פוטסיום פוספט במשקה סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/01/2014 | 18:29 | מאת: לירון

מהו החומר הזה והאם ידוע כגורם לשלשולים ?

08/01/2014 | 16:19 | מאת: דנה ויינר

שלום לירון, חומר משמר וטעם, מלח טבעי. לא ידוע לי שבכמויות הנ"ל גורם לשלשולים, אך בכמויות גדולות בהחלט כן. בברכה,דנה

09/01/2014 | 00:46 | מאת: לירון

לא כתבתי את השם המלא שבמרכיבים. כתוב מונו פוטסיום פוספט. האם זה אותו דבר? מאיזה כמות זה נחשב לכמויות גדולות? אני קונה קרטון של ליטר. כתוב על האריזה שמותר לשתות עד 5 ימים מיום הפתיחה וכך בדיוק אני עושה ואני שותה כל יום כוס אחת וזה מספיק בדיוק ל- 5 ימים. הבעיה היא שמהיום השלישי ולפעמים מהיום השני הצואה יוצאת בצורת שלשול (פעם ביום בלבד ולא שלשולים במשך כל היום), וכך זה ממשיך עד לסיום כל הקרטון משקה סויה. ביום יומיים שלאחר סיום כל הקרטון אין יותר שלשול. לאחר מכן אני לא קונה עוד משקה סויה באופן רצוף,אלא מחכה שבוע שבועיים בערך ואז שוב קונה ואז שוב זה קורה. כלומר זה בטוח מהמשקה סויה. אין בו שום מרכיב אחר שמחשיד אותי. את כל הסיפור הזה כתבתי כדי שתוכלי להשיב לי האם הכמות שאני צורכת נחשבת לכמויות גדולות בצורה כזו שתגרום לשלשולים. חשוב לי מאוד לשתות סויה כי זה בריא וזה תחליף לחלב שגורם לי לכאבי בטן ושלשולים הרבה יותר קשים. תודה רבה.

מנהלי פורום תזונה קלינית