ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/01/2014 | 23:22 | מאת: אלעד

רציתי לשאול האם צרחך לצרוך 5ירקות ביום בחמישה צבעים כפי ששמעתי פעם? כמו כן לא פחות לשוב,רציתי לשאול איך כדאי לשלב ירקות בארוחות? כלומר שמעתי שיש ויטמינים שנספגים בסביבה שומנית אז עדיף לצרוך אותם ביחד עם ארוחה שומנית,יש ויטמין שעוזר לספיגת ברזל אז עדיף לאוכלו בארוחה עם בשר וכו'..אם אפשר קצת לעשות סדר בבלגן זה מאוד יעזור(או שתגידי שזה לא באמת משנה מתי לאכול אותם והכל מיתוסים..). תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
02/01/2014 | 15:08 | מאת: דנה ויינר

שלום אלעד, רובנו אוכלים הרבה מעבר ל- 5 מנות ירק ביממה. הצבעים חשובים לגיוון, ולא לאכול כל היום רק מלפפון או עגבניה. השילוב מומלץ בכל הארוחות, טרי ו/או מבושל/מוקפץ/מאודה. עדיף להשאיר את הקליפה. כל עוד אוכלים בארוחה מקורות מזון אחרים המכילים שומן, חלבונים ופחמימות, הכל ייספג במידה כזו או אחרת, לרוב, אנו סופגים מה שאנו צריכים, אלא אם כן ישנה בעיה במערכת העיכול.לא צריך לחשוב יותר מדי, פשוט לשלב ירקות מכל הסוגים בתפריט היומי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית