אכילת שום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/12/2013 | 22:44 | מאת: אלי

שלום,רציתי לאול מספר שאלות על אכילת שום כ"רפואה מונעת",כיוון שידוע ששום מסייע במניעה וריפוי של מגוון מחלות.השאלות הן "טכניות" בעיקרן: 1)האם יש המלצה לכמות צריכה יומית/שבועית של שום? 2)כאשר צורכים שום טרי(הבנתי שמבושל מיובש וכו' הוא ללא ערך רפואי),האם מומלץ לצרוך אותו יחד עם משהו מסוים כדי לעזור בספיגתו או להקפיד לאכוכלו בלי ממסוים כדי לא לפגוע בתועלת? 3)מדברים הרבה על הריח בפה אחרי אכילת שום.איו אני דווקא יודע להתמודד אבל האם יש דרך להתגבר על הריח האופייני שהוא גורם בקצה השני של מערכת העיכול כשיש גזים? אני מניח שזה נובע מכך שיש בו הרבה תרכובות גפרית... תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2013 | 19:33 | מאת: דנה ויינר

שלום אלי, אין הוכחות ששום עוזר למניעת מחלות ו/או ריפוי, כך שאין המלצה על מינון. אין דרך להמנע מהריח פרט לבישול, וזה פוגם בנוגד החמצון הנמצא בתוכו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית