מהי מולסה?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי, רציתי לדעת מהי מולסה? איך בדיוק משתמשים בה? האם היא יותר בריאה מסוכר לבן? יכולה להוות תחליף לסוכר לבן? תודה !
שלום איילה, דבשה, או בשמה האחר מולסה (Molasses), היא תוצר שארית בתהליך זיקוק הסוכר. היא מכילה 50% סוכר , והאשר מים בעיקר ומעט מינרלים. משתמשים בה בעיקר בבישול של בשר , ממתיק, אפיה וחומר צבע וטעם. יכולה להוות תחליף, פחות מתוקה לכן זקוקים ליותר. לא הייתי מחליפה בכל מקרה. בברכה,דנה