לדנה - תודה, אבל אני לא מבינה....
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
את קובעת בהחלטיות ש"אין שום בעיה בחמאה" אבל אני תמהה, הלוא כל החיים מספרים לי שחמאה זה רע כמו מרגינה, כי יש כולסטרול, וסתימת עורקים, ומשמין וכו'.. בקיצור לא טוב ללב. מה פתאום את אומרת חד משמעית שאין בעיה בכלל? או שאני פשוט לא מעודכנת והמחקרים החדשים מראים שחמאה זה פשוט בריא??
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אביבית, פנית לדיאטנית, אז אני עונה לך תשובה מעודכנת. אין בחמאה שומן טרנס בדומה למרגרינה, זה לא אותו מוצר. הכולסטרול והושמן שיש בחמאה, במידה ונאכלים במידה, אינם מזיקים יותר או פחות משמנים אחרים. אפשר לעשות שימוש בחמאה בצורה מבוקרת ומדודה, וכנ"ל לגבי כל מזון אחר. לא אמרתי שחמאה בריאה, אבל זה לא הופך אותה ללא בריאה, זה לא שחור/לבן. במינון הנכון יש בה חומצות שומן חשובות ומועילות מאוד לבריאות. בברכה,דנה