תפו"א

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/07/2013 | 14:27 | מאת: תמר

שלום, רציתי לדעת האם מותר לאכול תפו"א שכבר בוקעים מהם כל מני סיבים - גם אם אני חותכת את הקטע ממנו הסיב בוקע. שמעתי זה רעיל השאלה אם זה פוגע בכל התפו"א או מותר לאכול את היתר? כנ"ל לגבי קטעים קטנים שהעלו רקבון בתפו"א - האם מותר לאוכלו לאחר שחתכתי את הקטע הרקוב? תודה.

29/07/2013 | 21:47 | מאת: דנה ויינר

שלום תמר, באופן גורף עדיף לאכול תפו"א טרי. החלקים האלו יכולים להיות רעילים, בעיקר בתפו"א ירוק, אבל על מנת שיהיה רעיל לאדם, צריך כמויות גדולות. אפשר לחתוך את החלק הנרקב, אבל זה מעיד על רמת תפו"א בכלליות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית