שאלה לגבי תחקיר הטחינה של כלבוטק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
קראתי כתבת תגובה לתחקיר, ושם נכתב שבכלל לא בטוח שטחינה מלאה עדיפה כי אנחנו גם ככה לא מצליחים לעכל קליפות שומשום, אז בעצם אין בכלל חשיבות לאקסטרה ברזל וסידן שנובע מהיותה של הטחינה מלאה? קישור לכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4410438,00.html מופיע מעט מתחת לתמונה שבאמצע הכתבה. תודה
שלום ניב, זה לא מדוייק. הואיל ומדובר בטחינה של הקליפות והפיכתם למרקם נוזלי הופכת את הברזל והסידן לזמינים. יחד עם זאת, ככל שהמינון גבוה יותר, כך אנו סופגים פחות. הרבה לא אומר בהכרח ספיגה טובה יותר. מה גם, שבשומשום ובטחינה ישנן חומצות שונות שמעכבות ספיגה וזמינות של שני המנירלים הנ"ל. לא באופן מלא אבל מעכבות.כמה- איש לא באמת יודע, ואני מניחה שזה משתנה מאדם לאדם. המלצתי- לחפש את הטחינה הגולמית הטעימה ביותר ונטולת תוספים מיותרים כגון צבעי מאכל, גם אם הם מטוחים לשימוש. בין שומשום מלא לרגיל- קודם טעם. אםיש יתרון נוסף, הרווחנו. בכל מקרה, שתי הטחינות במינון סביר. בברכה,דנה