דגים קפואים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הבנתי שהקפאת דגים (בבית? או במפעל?) עלולה לפגוע בחלבון ובחומצות השומן שבדג. האם הכוונה היא שהדג מאבד מכמות החלבון ומכמות אומגה 3 ו-6 ? אם כן כמה פחות אומגה 3 ו- 6 וחלבון ישאר בדג לאחר הקפאתו הפשרתו ? ואם כך, אז יתכן שהערכים התזונתיים שרשומים על אריזת מוצרי הדגים הקפואים הם לדגים שלא איבדו מערכם התזונתי ואז זה לא מדויק?
שלום נילי, למיטב ידיעתי והבנתי ערכים אלו אינם נפגעים משמעותית. אמנם אכילת דג טרי הינה המומלצת ביותר בשל טריות המוצר וערכים תזונתים גבוהים יותר, אך אין משום כך להבין שאין לאכול דגים קפואים. בברכה,דנה