חלבון בלחם שיפון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בלחמים מלאים כמו השיפון שאני אוכל יש לא מעט חלבון (מעל 12 גרם ל100גר). רציתי לשאול מה ניתן לומר על איכות החלבונים שבלחם בהשוואה לחלבונים אחרים כמו בגבינה \ דגים \ וכו'?
שלום נועם, האיכות לא משתנה בגלל הכמות, עדיין זה חסר חומצת אמינו חיונית בשם ליזין, כך שתמיד זה היה פחות איכותי לעומת חלבון מן החי. בברכה,דנה
האם אני צריך לצמצם חלבון מהצומח כדי לשמור את סה"כ החלבונים לפי ההמלצות? (או שחלבון מהצומח לא מזיק אם הוא בכמות מעל הנדרש)