מלח שחור
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בוקר טוב, לאחרונה נתקלתי בחנות טבע במלח שחור מהוואי. המוכר הסביר לי שמדובר במלח מאוד איכותי, שמשמש לבישולי גורמה ושאחד היתרונות שלו שהוא גם דל נתרן. רציתי בבקשה לשאול האם נכון הדבר לגבי דל נתרן. תודה רבה
שלום לינוי, לרוב מלח הוא מלח, NaCl נתרן כלורידי. והיחסים נשארים זהים. זה בסה"כ מלח שקבל את צבעו מפחם. הוא נראה מיוחד, אבל זה מלח לכל דבר ואין אזכור/הוכחה לגבי היותו עם פחות נתרן.צריך להבין, ישנם תחליפים עם מלח עם פחות נתרן אבל במקום יש יותר אלשגן וטעמם המריר מאוד בולט, לכן, קרוב לוודאי שמדובר באותה כמות נתרן. בברכה,דנה