חומצה אוקסלית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום אני מחפש מקור אמין, המפרט את כמויות החומצה האוקסלית במזונות השונים. כי באינטרנט יש סתירות רבות ומבלבלות. הטוב ביותר הוא, מקור שלא אומר שבמזון X יש "הרבה" חומצה אוקסלית ובמזון Y יש "כמות בינונית", אלא מקור שמפרט באופן של כמה מ"ג יש ב100 ג' מזון X - מדבר במספרים מדויקים. המקור היחידי הידוע לי הוא http://en.wikipedia.org/wiki/Oxalic_acid#Content_in_food_items הלוקח מ USDA. אך שם זה רק על מספר קטן של מזונות, ובעיקר רק ירקות. לדוגמה אין שם מילה על כוסמת ושקדים וסויה וקלמנטינות. בתודה ובכבוד אורי