תזונה למחלת לב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/05/2013 | 16:30 | מאת: שאלה

שלום אני בת 25 סובלת ממחלת לב- קרדיומיופטיה היפרטרופית חסימתית. המחלה כואבת לכאבים בחזה במצבים מסוימים, שאחד מהם הוא אחרי אוכל. אני טבעונית (מילדות, בלי קשר למחלה) ולאחרונה הפסקתי לחלוטין עם ג'אנק פוד, אוכל מעובד ומתוק שגרמו לי לכאבים חזקים לפעמים במשך 6-7 שעות. לפי המלצת מספר קרדיולוגים מותר לי לאכול הכל ואף מומלץ לי מלח, אבל עדיף לאכול ארוחות קטנות כי כמובן שגם גודל הארוחה משפיע על הכאב. עם זאת, אני מרגישה שאוכל בריא יותר גורם לכאבים בעוצמה נמוכה יותר ולפחות שעות ואני גם מנסה להקפיד על 6 ארוחות קטנות על פני היום. אבל עדיין יש פעמים רבות שאני סובלת מכאב חזק ומנסה להבין מה עשיתי לא נכון. למיטב הבנתי, אכילה של שומן, קטניות ומזונות שעשירים בסיבים תזונתיים, גורמת לאוכל להתפרק לאט יותר ושאלתי היא האם כך הלב מתאמץ פחות? אני לא ממש מצליחה להבין את ה"נוסחה" של הכאב. לדוג', אחרי אכילת תמרים אני מרגישה בסדר על אף שהם מאוד מאוד מתוקים, לעומת חלבה, שגורמת לכאבים מאוד חזקים. אשמח להבין אם יש היגיון מאחורי זה ואם יש דרך להקל על הכאבים, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
13/05/2013 | 10:46 | מאת: דנה ויינר

שלום, למען גילוי נאות, מעולם לא טפלתי בבעיה זו ועל כן כל מה שאומר כאן הוא מאוד בערבון מוגבל ובעיקר מתבסס על ניסיון עבודה ואינטואיציה. אני מניחה שכל אכילת מזון הדורשת זמן עיכול ארוך והפעלת מערכת עיכול לזמן מושך יותר וביתר אינטנסיביות תגרום לכאבים בחזה. המזון בעל זמן העיכול הארוך ביותר והדורש יותר אנריגה לרוב מכיל יותר שומן. הדוגמה הקלאסית שתארת היא תמרים, שדורשים מינימום עיכול ואנרגיה, כי זה בעיקר פחמימות,ואילוחלבה עשירה מאוד בשומן. דווקא זמן עיכול ממושך יכול להקשות עליך לא להקל, אבל זה עניין של ניסוי וטעיה. הייתי ממשיכה עם ארוחות קטנות וצפופות דלות שומן ורואה כיצד להתקדם משם והלוועץ עם דיאטנית לגבי אפשרות של מזון רפואי להעשרה קלורית, חלבונית ועוד. בברכה,דנה

13/05/2013 | 11:57 | מאת: שאלה

מנהלי פורום תזונה קלינית