תזונה - רפלוקס ושתי+ארוזיות.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/05/2013 | 13:13 | מאת: אלירן

שלום רב, אני סובל מרפלוקס ושטי ולאחר גסטרוסקופיה נמצאו לי ארוזיות בושט, לאחרונה התחלתי דיאטה לדברים שלא מעוררים רפלוקס ואמורים לעזור לבעיה. שאלתי, האם מזון מלא המכיל כמות גדולה של סיבים מומלצת במצב זה? חיפשתי על כך באינטרנט, ובעוד שחלק מהאתרים כותבים שהדבר מומלץ מאוד, חלק מהאתרים כותבים שיש להימנע ממזון שכזה, שכן לוקח לו זמן רב להתעכל ולכן עלול לעלות מעלה רפלוקס. או לחלופין יש שכתבו שהיות והמזון בעל הסיבים מנפח את הבטן הוא עלול להפעיל לחץ על הארוזיות ולגרום לכאב. אז מה נכון? האם במצב זה מומלץ לאכול מזון בעל סיבים או שעדיף להימנע? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
10/05/2013 | 13:17 | מאת: דנה ויינר

שלום אלירן, ראשית זה ענין של כמות וסבילות וכן חלוקה על פני היממה. זה גם תלוי בסוג הסיבים. גם אורז לבן לוקח לו זמן עיכול מאוד ארוך, והוא דל בסיבים. בעיקרון שילוב בתפריט של ירקות ופירות אינו בעייתי. דגנים מלאים ו/או קטניות הייתי צורכת, אך בכמות קטנה בהמלך היממה ובוחנת סבילות. טיפול ברפלוקס בעיקר ממליץ על התנהגות אכילה של הרבה ארוחות קטנות מאוד, לא לערבב מים ומוצקים, לא להתכופף אחרי ארוחה ועוד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית