חמאת גהי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אבקש לברר לגבי חמאת גהי , האמנם שונה מהחמאה ממנה מופקת, האם היא אכן בריאה וטובה לטיגון , כפי שכותבים עליה. בברכה
שלום עדנה, גהי הינה חמאה מזוקקת המכילה פחות מוצקי חלב ביחס לחמאה רגילה. כדי להכין גהי מתיכים חמאה רגילה , מסירים את הקצף הנוצר מעל פני הנוזל, ומקררים אותו. החמאה נפרדת לחומר צלול וחומר עכור. החומר הצלול הוא הגהי. מכאן להסיק שמדובר במוצר יותר בריא מחמאה רגילה, הדרך ארוכה.להערכתי מדובר בהרכב מאוד דומה, כי השומן נשאר ואף מתרכז. בברכה,דנה