דנטורציה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום האם בביצה קשה , בבשר צלוי היטב גבינה מותכת ,חלב רתוח וכיו"ב , חלבונים כמו הורמונים ןנוגדנים , מאבדים את יכולתם היחודית להשפיע על האדם האוכל אותם .
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אלי, החלבונים בהחלט מאבדים מתפקודם, הורמונים חלבוניים מתפרקים, כמו גם מרכיבים רבים אחרים. החלבון עצמו נפגע תפקודית אך לא איכותית, פרט למקרה של בשר כאשר בצלייתו נוצרים חומרים מסרטנים. לא כל ההורמונים הינם חלבונים, לכן לא כולם נהרסים. בברכה,דנה