פיצה או על האש?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/01/2013 | 18:26 | מאת: שי

לעיתים יש לי בזמן לימודים או עבודה 2 אפשרויות לארוחת צהריים - פיצה או על האש. פיצה = ארוחה בפיצריה של כ3-4 משולשי פיצה, עם ובלי תוספות ירקות. על האש = צלחת עם 2-3 שיפודים על גריל פחמים/סטייק/כנפיים לרבות לאפה וסלטים (חומוס,עמבה,חצילים מטוגנים, סלט ירקות,חמוצים) מה מ2 הנ"ל נחשב לארוחה יותר בריאה ומזינה? נכון ששתיהם בעייתיות ויש שיגידו שזה נבילה וזה טריפה. אבל בכל זאת, מה מבין 2 אלה זה "הרע במיעוטו"?

10/01/2013 | 13:10 | מאת: דנה ויינר

שלום שי, ברע הם שווים. היתרון נוטה לכיוון על האש עם מגבלות: לקחת בצלחת, עדיף על גריל ולא עם פחמים, ללא כנפיים, מבחינת סלטים- טחינה, כמבה, וסלטים לא מטוגנים.והכי חשוב, לא בפיתה. לגבי הפיצה, אפשר לגוון. והאמת, הכי נכון לקחת מהבית מראש- זול יותר, בריא יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית