סוכרלוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, אני נוהגת לפזר אבקת סוכרלוז ישירות על מוצרי מזון לשם המתקה, בעיקר על יוגורטים ועל סלט פירות. האם הדבר יכול להזיק לדעתך לבריאות? אני שואלת מכיוון שהשימוש המקורי של האבקה הוא לצורך המתקת משקאות חמים.
שלום דגנית, הנזק הפוטנציאלי שווה ערך לזה אם היית שמה את זה בתוך שתיה חמה, כך שמבחינה זו, זה ממש לא משנה. העניין הוא בסופו של דבר כמותי, ועד כה אין הוכחות כי המוצר מזיק, אך קשה לי להאמין שהוא גם מיטיב עימנו. עדיף להמתיק יוגורט עם 1/2 מנת פרי וסלט פירות עם מיץ פרי טבעי. בברכה,דנה