בוטנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/12/2012 | 14:21 | מאת: יניב

שלום דנה האם בוטנים שאינם קלויים יש בהם סכנה בריאותית(אפלוטוקסינים, וכו') האם במקרה של צריכה קבועה יש לצרוך אותם קלויים?או קלויים קלות,במיקרו למשל תודה יניב

10/12/2012 | 18:52 | מאת: דנה ויינר

שלום יניב, אפלטוקסינים נמצאים בכל הזרעים ויכולים להיות בכל הדגנים. הבעיה העיקרית היא עם אוכלוסיות בסיכון עם עמידות חיסונית נמוכה (חולים, תינוקות, קשישים). עובדה, רובנו אוכלים זרעים מכל הסוגים ולא חולים. אין את זה דווקא בבוטנים. בברכה,דנה

12/12/2012 | 09:50 | מאת: רחלי

בוקר טוב דנה, לסיכום סוגיית הבוטנים, האם יש להעדיף את הטבעיים (לא ממש טעימים), או את הקלויים (בריאים?)-מה המלצתך? חג שמח. רחלי

מנהלי פורום תזונה קלינית