עד כמה שקדים מרוססים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/12/2012 | 17:38 | מאת: אגוזי

אני כבר הרבה זמן מנשנש שקדים לאורך היום וגברת אחת אמרה לי ששקד הוא מאוד מרוסס, פניתי לאינטרנט ואכן הופתעתי לגלות שזה נכון. הבנתי לפי אחד האתרים שיש להשרות את השקדים במשך חמש דקות במים רותחים ולאחר-מכן לקלף את הקליפה הפנימית של השקד ולאכול רק את הלבן. מצד שני אם אני מסיר את הקליפה ההיגיון אומר לי כי רוב הערכים התזונתיים של השקד הולכים לפח. האם שקד הוא באמת עד-כדי-כך מרוסס והאם השרייה של 5 דקות במים רותחים זה הפתרון?

08/12/2012 | 10:38 | מאת: דנה ויינר

שלום, איני מומחית בנושא ריסוס של שקדים או בכלל. אין המלצה כזו לחלוט לקלף, מספיק לשטוף במים קרים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית