דגים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/10/2002 | 17:01 | מאת: רונית

קראתי לאחרונה המלצות לגבי דגים שעיקרן היה שכדאי מאוד להימנע מאכילת דגים בגלל חשש לזיהומים ותכולה גדולה של כספית במיוחד אצל דגים גדולים כמו סלומון וטונה. באמת כדאי להפסיק לאכול דגים?

31/10/2002 | 10:37 | מאת: רון

היי רונית, שלחתי לפני מספר ימים הודעה בנושא ועוד לא קיבלתי תשובה. פרסמו בחדשות חופים בארץ שמכילים כספית. טונה וסלמון מיובאים מחו"ל, אז אני לא רואה קשר לכך. או שאולי ששמעת על בעיה נוספת בחו"ל? כמו כן, לא ברור מה קורה עם דגי גידול כמו דניס, המגודלים בבריכות דגים. לדיאטניות: האם אין פרסום איזה דגים מותר לאכול ואיזה מסוכנים למאכל? רון.

31/10/2002 | 21:58 | מאת: רונית

היי רון, דווקא בכתבה שאני קראתי דובר על הבעיה בחו"ל וההמלצות שניתנו ע"י אנשי מקצוע בצרפת ושאר אירופה. התכוונו לדעתי לדגים מיובאים ולא מבריכות בארץ. זה קצת מפחיד וחבל שמשרד הבריאות לא נותן הנחיות ברורות בנושא.

מנהלי פורום תזונה קלינית