טונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/11/2012 | 09:09 | מאת: שלומי

שלום לאחרונה (בגלל כל מני מאבקים של הרשתות ביצרני הטונה והחלפת הספקים) נתקלתי בכל מני תגובות שטונה מאוד מסוכנת ואפילו נאסרה או שיש אזהרה על אכילה ע"י ה FDA, בגלל כספית. האם טונה אכן מסוכנת (אני צורך כ- 3 קופסאות בשבוע)? אם כן איך זה שמשרד הבאירות לא עושה משהו בנידון ומזהיר את הציבור בפניו - מה ההבדל בין זה ללמשל סיגריות שיש אזהרות חמורות משימוש אם הטונה היא כן רעילה? האם אפשר לקבל הסבר , הבהרות ובתקווה גם הרגעת החששות?

13/11/2012 | 16:56 | מאת: דנה ויינר

שלום שלומי, החשיפה העיקרית לכספית היא דווקא לא בדגי טונה אלא דגים אחרים וזנים שאינם גדלים באזור. אין המלצה להמנע או להזהר באופן מיוחד פרט לילדים ונשים בהיריון בגלל הגודל. לא הייתי ממליצה לאף אחד לאכול 3 פעמים בשבוע טונה בגלל תהליך השימור בגל מקרה. הסכנה מפני כספית לא הוכחה כי טרם יודעים על עמויות משמעותיות ואלו משתנות בהתאם לרמת הרעילות במים משם הגיע הדג. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית