שינוי ערך תזונתי של גרעינים אגוזים ועוד בהכנת ממתק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/11/2012 | 02:55 | מאת: צבי

האם כאשר הופכים גרעינים זרעים או אגוזים שומשום וכן הלאה לממתק עם סוכר או בקליה עם מלח, הם מאבדים מערכם התזונתי בתור חומרי גלם בלבד כלומר ללא התייחסות לתוספות כמו סוכר מלח שוקולד וכו' , כלומר האם האבץ או הסידן או כל מינרל אחר ישאר תקין ויתרום באותה מידה לגופנו אם אוכל 100 גרם מהנ"ל טרי ואם אוכל 100 גרם מטוגן בשמן או קלוי עם מלח או מצופה סוכר שנאפה או נקלה?

08/11/2012 | 10:20 | מאת: דנה ויינר

שלום צבי, מבחינת מינרלים שציינת אין איבוד ממשי. הבעיה שתהליך הקליה חומצות השומן החיוניות המועילות לנו לבריאות מתחמצנות ומאבדות מערכן החשוב, וזה היתרון העיקרי במזונות אלו, לא רק סידן ואבץ. בברכה,דנה

12/11/2012 | 21:07 | מאת: שיר

אני מאחסנת שקדים ואגוזים לא קלוייפ במקפיא.הם יש אובדן של הערך התזונתי?

מנהלי פורום תזונה קלינית