חומצה אוקסלית בטחינה מונבטת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
על תווית הטחינה המונבטת שאני צורכת רשום שיש בה חומצה אוקסלית שהופכת לדו סוכר. האם זה אומר שלסוכרתיים אסור לצרוך את הטחינה הזאת. לאחרונה עלה לי הסוכר ל-101.אני בת 65ועד כה רמת הסוכר הייתה נורמלית.
שלום בלה, אין לי מושג מה המשמעות של חומצה אוקסלית שהופכת לדו סוכר. כמו כן לרוב מדובר בכמיות של מ"ג ולא גרמים ולכן לא נראה לי שיש משמעות, בעיקר שאנו אוכלים טחינה בכמויות יחסית קטנות של 1-2- כפות בממוצע. בברכה,דנה