ברזל בשקדים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/10/2012 | 03:53 | מאת: איילת

שלום רב, בני בן ה-10 נמצא קצת אנמי בבדיקת דם. לאחרונה החל לאהוב שקדים קלויים. אני יודעת שבשקדים יש הרבה ברזל (תקנו אותי אם אני טועה...) ואני שואלת - האם הקליה משנה משהו בכמות ואיכות ספיגת הברזל בגוף. אשמח גם לדעת באופן כללי (לא רק בקשר לברזל)האם ובמה קלייה גורעת מאיכות האגוזים השונים? תודה רבה מראש :) איילת

לקריאה נוספת והעמקה
09/10/2012 | 16:09 | מאת: דנה ויינר

שלום איילת, ב- 10 שקדים קלויים או לא יש כ- 0.5-0.7 מ"ג ברזל, כאשר ההמלצה עומדת על כ- 10 מ"ג ובמצבי חסר אף עולה ל- 15 מ"ג. בנוסף, הזמינות של הברזל יחסית נמוכה, כך שלא הייתי בונה על מקור זה. קליית זרעים פוגעת בויטמינים רגישית לחום ומחצמנת חומצות שומן חד בלתי רוויות, וכך הזרעים מאבדים מהאפקט המגן נגד מחלות לב וכלי דם.זה ללא קשר לכך שרוב הזרעים הקלויים מתוספים מלח. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית