כמה חלבון יש במי גבינה, אשר הופרדו מהחלב?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום. הפרדתי ליטר חלב, לגוש גבינה ומי גבינה, ע"י חימום החלב והוספת חומץ. בליטר החלב המקורי היו כ 30-35 גר' חלבון, כמה חלבון יש במים לאחר ההפרדה? (בתקווה - רוב החלבון המקורי)
שלום גלעד, לצערי אין לי דרך לדעת. ברור שחלק ניכר נשאר בגבינה עצמה. איני יכולה לומר כמה במי הגבינה. בברכה,דנה
האם תוכלי לתת הערכה - רוב החלבון נמצא בגבינה / מים? או שלא תרצי לתת הנחות לא מבוססות.