אפרסמון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/10/2002 | 08:29 | מאת: רון

אפרסמון גורם לחסימת מעים עד כמה שידוע לי. האם הסכנה היא רק בקליפת הפרי? אם כן האם מותר לאכול יותר מאפרסמון אחד ליום ללא הקליפה?

22/10/2002 | 16:04 | מאת: דנה ויינר

רון שלום, למען שמו הטוב של האפרסמון, הוא אינו גורם לחסימה, למי שאין לו בעיות במערכת העיכול. אדם בריא עם מערכת עיכול תקינה יכול לאכול אפרסמון, ונכון להיום אין מינון ידוע. בעבר שייכו לאפרסמון תכונות של גורם לחסימה הואיל והיה מדובר בזן מסויים אשר הכיל סיבים קשים מאוד לעיכול. כיום מדובר בזנים שונים אשר אינם מהווים בעיה מן הסוג הזה. הסיבים הקשים נמצאים הן בקליפה והן בתוך הפרי, ויש הטוענים שאף יותר בפרי, לכן אנשים עם בעיות במערכת העיכול, או כל אדם שעבר טראומה במערכת העיכול, או סובל ממחלות במערכת עיכול, מומלץ לא לאכול את הפרי. אנשים בריאים יכולים לצרוך מן הפרי, אך כמו כל מזון אין סיבה להפריז בצריכתו, ומומלץ לגוון עם פירות נוספים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית