תחליף למרגרינה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/08/2012 | 01:50 | מאת: יוכבד

שלום רציתי לדעת במה ניתן להישתמש במקום מרגרינה? כשאני מכינה קובנה זה עם הרבה מרגרינה ועכשיו שידוע לי שלא כדאי להישתמש במרגרינה האם חמאה זה טוב? יהיה שומני וטעים כמו המרגרינה? לשבת הכנתי עם שמן כתחליף למרגרינה אבל יצא די יבש וכלל לא טעים.. ליפני כמה שנים היה בחנויות מרגרינה עץ הזית זה טוב...? או גם לא בריא כמו המרגרינה? לצערי קשה מאוד להשיג ברוב החנויות והסופרים שאני נימצאת אין שם אוליי כבר לא מייצרים...בכל זאת אשמח לקבל תשובה ועצהאם יש תחליף פרווה אשמח לדעת תודה ולילה טוב

13/08/2012 | 14:48 | מאת: דנה ויינר

שלום יוכבד, חמאה בהחלט תחליף עדיף אך לא פרווה. ישנם יחסים להחלפה בין מרגרינה לשמן, וכנראה לא שמת מספיק. כשממירים ממרגרינה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 200 גרם חמאה = 170 גרם שמן. 100 גרם חמאה/מרגרינה = 100 מ"ל שמן (מעט פחות מ-1/2 כוס) 200 גרם חמאה/מרגרינה = 200 מ"ל שמן (מעט יותר מ-3/4 כוס) בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית