חזה עוף לא מבושל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לאחרונה יש לי ויכוח עם בתי בת ה17 על כך שהיא אוכלת חזה עוף כמעט לא מבושל. ממה שראיתי מספיקה לה דקה לכל היותר של טיגון וכבר היא מורידה את החזה מהמחבט. אמרתי מספר פעמים שזה לא בריא ושהחזה עוף מוכן רק כש"הכל" בפנים לבן.היא טוענת שהיא ראתה באיזו תכנית טלויזיה שכמה שהבשר פחות מבושל ככה הוא יותר טוב. רציתי לדעת האם זה מסוכן שהיא לא נותנת לחזה עוף "לנוח" את הדקות שהוא צריך בבישול או בטיגון ואוכלת אותו כשהוא כמעט נא לגמרי. מה שכן,כבר מספר חודשים שהיא אוכלת אותו ככה והיא לא מתלוננת על כאבי בטן ובכל זאת רציתי לדעת מה הם הסיכונים. תודה.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אווה, הסיכון היחיד הוא זיהום חיידקי בעיקר סלמונלה. בברכה,דנה